×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1403/10/12 - 11:07
  • بازدید : 83
  • تعداد بازدید : 55
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

تقدیر از کتاب تالیفی اساتید مرکز و پژوهشکده در جشنواره ابوریحان

در بیست و پنجمین دوره جشنواره پژوهشی ابوریحان بیرونی، کتاب تالیفی اساتید محترم مرکزو پژوهشکده جراحی مغزو اعصاب عملکردی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزیده و از آن تقدیر شد.

بیست و پنجمین دوره جشنواره پژوهشی ابوریحان بیرونی، روز سه‌شنبه 11 دی ماه، با شعار هوش مصنوعی در پژوهش و فناوری و با حضور دکتر شاهین آخوند زاده، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، دکتر علیرضا زالی، رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر افشین زرقی، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه و رییس جشنواره، صادق‌ خانی‌علی‌اکبری، رییس شورای تخصصی هوش مصنوعی و جمعی از مسئولان نظام سلامت و فعالان حوزه پژوهش در تالار امام خمینی(ره) دانشکده پزشکی برگزار شد.

در این جشنواره در بخش پژوهشگران منتخب در حوزه‌های بالینی و علوم پایه در سه دسته اساتید، دانشیاران و استادیاران، پژوهشگران فعال در عرصه پژوهش که بالاترین فعالیت پژوهشی را بر اساس سامانه‌های علم‌سنجی به ثبت رسانده‌اند، تقدیر شدند.

همچنین در این دوره از جشنواره در کنار افراد حقیقی، شخصیت‌های حقوقی و موسسات حقوقی نظیر دانشکده‌های منتخب و مراکز تحقیقات منتخب، واحد تحقیقات و توسعه بالینی منتخب و واحد فناور منتخب نیز معرفی و تقدیر شدند.

در این جشنواره از کتاب برتر به دو زبان فارسی و انگلیسی نیز تقدیر شد.

در بخش کتاب برتر فارسی، کتاب تاریخچه پیدایش و تکوین درمان‌های جراحی اعصاب در ضایعات سیستم اعصاب مرکزی به عنوان کتاب برگزیده انتخاب شد. این کتاب توسط دکتر علیرضا زالی، دکتر افسون صدیقی، دکتر امیرسعید صدیقی، دکتر داود امی، مهسا قدیریان، مژگان قدیریان و دکتر سید محمود طباطبایی نگاشته شده است.

پیشرفتهای خیره کننده  جراحی مغز و اعصاب که آن را به عنوان ملکه تخصص‌های پزشکی توصیف کردند، از چشمگیرترین جلوه های علم بشر به شمار می آید .

این کتاب که توسط اساتید بنام جراحی مغز و اعصاب نگاشته شده، مروری ارزشمند بر سیر پیشرفت تاریخی رشته جراحی مغز و اعصاب در جهان و ایران است و حقیقتا یک سفر اکتشافی در تاریخ تکامل جراحی مغز و اعصاب محسوب می شود.

کتاب عنوان شده دارای 450 صفحه  و دو بخش و 15 فصل است که بخش نخست آن به بررسی تحولات تاریخی این رشته تخصصی در سطح جهان و بخش دوم به تاریخچه جراحی مغز و اعصاب در ایران اختصاص دارد.

این تاریخچه که از لحاظ تکنیکال و با رعایت سیر زمانی به بررسی و تعمق در خاستگاه جراحی جمجمه در تاریخ باستان پرداخته است، سعی در واکاوی اکتشافات مدرن ابداع شده در صدها سال پیش در جراحی اعصاب، تکنیکهای جالب به کار گرفته شده، انگیزه ها و ایده های الهام بخش و میزان بقای بیماران بعد از این جراحی ها داشته است.

به گفته مولفان در این کتاب با تعمق بر جراحی اعصاب در گذر تاریخ و بررسی نگرش و دیدگاه تمدنهای مختلف نسبت به  آن و تفکر در روش های درمانی به کار گرفته شده از عصر حجر تا قرن بیست و یکم، سفری طولانی و تامل برانگیز پیش روی خوانندگان قرار می گیرد.

در بخش دوم کتاب نیز ضمن بررسی روند تکامل و پیشرفت جراحی مغز و اعصاب در ایران، از  اساتید ارجمندی که در راستای بسترسازی مناسب برای رشد و بالندگی این تخصص و تربیت متخصصان برجسته در کشور تلاش کرده اند، یاد شده است.

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 151003
کلید واژه
تنظیمات قالب